onsdag 6 januari 2010

Chokladmousse

I dessa tider, julen är över och vi fick ett antal chokladkartonger som nu står där, och ingen äter av. Varför? Jo för alla har plockat sina favoriter, och bara de som ingen tycker om ligger kvar...
Vill man ha en "vuxen" smak så tar man alla med punch...en snällare variant så tar man de praliner som har en "snäll" ton...your choice!
Sedan gör man såhär:

  • Mät upp ca 100 g chokladbitar på en hushållsvåg.
  • 2 äggulor
  • 3 msk florsocker
  • 2,5 dl vispgrädde+någon dl till garneringen-
  • citronmeliss eller annan garnering.
Smält chokladen över vattenbad.
Rör runt lite tills allt har smält, ställ sedan åt sidan för att svalna något.
Rör ner florsockret.
Vispa grädden lagom mycket, inte för hårt.
Blanda i chokladen i den vispade grädden och häll upp i portionsskålar. Ställ kallt.
Vispa grädde till dekorationen occh lägg en liten klick i varje glas, toppa med en bit citronmeliss, et voilà!

Inga kommentarer: