onsdag 17 mars 2010

Ja eller nej?

Detta är vårt kök.
Det är från 1974.
Det är gammalt.
Det är fult.
Vi ska byta det.
Nån gång.
Saken är den att det är andra saker som är högre prioriterade!
Nu funderar jag skarpt på att göra något åt det.
Måla det.
Luckorna alltså.
Vita.

Vad tycker ni?

6 kommentarer:

Karina sa...

Jag tror att det blir kanonfint med vita luckor:-)

Helena Ljunggren sa...

Måla måla måla :) Man behöver inte byta ut hela köket och lägga dyra pengar men var väl förberedd, det är ett riktigt slitgöra att måla köksluckor och skåp. Som alltid så är förarbetet det viktigaste och de behöver tvättas noga minst 2 gånger med målartvätt innan de slipas.

Vi gjorde det för några år sedan och trodde vi skulle vara klara över en helg men halva makens semester gick åt, visserligen satte vi ny mosaik och bytte bänkskivor också :) Men det är värt det, det blir himla fint och man har pengar kvar i plånboken :)

Remsan sa...

Jag hade också satsat på att måla, men som Helena skriver så är det mycket jobb. Ni har inte standard mått så ni kan köpa nya luckor på IKEA? Eller måla om de övre skåpen. Det är många kök idag som blandar färg och tex trä.

mumsfillibaba sa...

Klart att det räcker att måla och nya handtag/knoppar så blir det som ett nytt kök!!

Vill oxå ha ett kök! Älskar när det är ett fönster över bänken sådär. Inbillar mig att man kan stå och titta och drömma lite ut genom fönstret när man står och lagar mat....:)

Eva-Lotta sa...

Håller med övriga..måla, måla, måla. Jag går för tillfället omkring med penseln i ena handen och vit färg iden andra, och funderar på vad jag kan måla om. Har blivit två byråer, ett soffbord (som jag dragit med sandpapper ovanpå när det var färdigmålat, för att få det litte "ruffigt", blev kanonfint), lite ramar, och nåt träfat har också fått "ny" färg. Kanonkul och billigt. Nästa projekt, ett GAMMAL brunt skåp, som ska bli antikvitt, och få den lite "slitna" looke. :-) Så jag säger bara, kör på!!! Kram kram

Josefina sa...

Hej!
Här kommer receptet jag bjöd Nina och Company på i söndags.. Hoppas det smakar : )http://www.ica.se/FrontServlet?s=mat_recept&state=recept&receptid=648071


Gällande luckorna tror jag det hade vart fint o måla dom vita, men jag tyckte nina nämnde nåt om att ni skulle ha samma luckor som vi har?
Kolla gärna in min blogg!

/ Josefina (Jonathans storasyster)