söndag 7 mars 2010

Chokladmaräng

Marängen:

4 äggvitor
2 msk kakao
2 dl strösocker
några droppar cironsaft

Glassfyllningen:

100 g philadelphia
4 äggulor
2 dl florsocker
3 msk kakao
3 dl vispgrädde

Gör så här:

Vispa äggvitorna till hårt skum. Blanda i kakao, socker och citronsaften.
Rita upp 2 cirklar på ett smörgåspapper efter en form med löstagbar kant. Fyll cirklarna med smeten, men lämna ca 2 cm från kanten eftersom smeten flyter ut en aning.
Ställ in i ugnen på 175 grader i ca 1 tim. Stäng av ugnen och låt marängen stå kvar ytterligare en timme.
Blanda philadelphia med äggulorna. Häll i florsocker och kakao.
Vispa grädden hårt.
Blanda i ostsmeten i grädden.
Lägg en av marängcirklarna i botten på formen.
Häll på smeten.
Lägg sedan den andra marängen uppe på.
Ställ in i frysen ca 4 tim.
Tag fram en liten stund innan den ska serveras.



2 kommentarer:

sana sa...

det måste var riktigt gott :d

Helena Ljunggren sa...

Herrejösses! :P