lördag 13 mars 2010

Chokladbiskvi i långpanna

Har glömt lägga ut detta som jag lovade innan i veckan...
Väldigt smidigt om man vill göra dessa kakor!


Till botten behöver du:

8 äggvitor
4 dl socker
400 g sötmandel

Vispa äggvitor till hårt skum.
Tillsätt sockret under vispning.
Mal mandeln och rör i den.
Bred ut smeten på bakplåtspapper i en långpanna.

Smörkrämen:

300 g smör
4 dl florsocker
4 äggulor
4 msk kakao
1 tsk vaniljsocker

Strössel: (valfritt!)

2 dl havregryn
1 dl sötmandel
1 msk sirap
2 msk vatten

Hacka mandeln i små bitar.
Blanda ihop och rosta i ugnen 175 grader, till den får fin färg och känns "torr" ca 20 min.


När kakan svalnat helt, bred smörkrämen över.



Smält 200 g mörk blockchoklad och bred över kakan...


...och sist strössel...


Skär kakan i bitar när den stelnat. Använd gärna varm kniv så att inte chokladen spricker. (Spola under varmvatten...)

5 kommentarer:

Sandra sa...

Vad goda de ser ut, måste jag testa någon dag =)
/sandra

Alexandra sa...

Ja det verkar lite smidigare än vanliga... gjorde en gång men de blev så otroligt fula så de gick inte att bjuda på:)

/ Alexandra, småland

Malin sa...

Ååååh!

Gud vilket smart tips på biskvitillverkning som typ är det godaste jag vet!

Ska testas OMGÅENDE!

Kram

Malin sa...
Den här kommentaren har tagits bort av bloggadministratören.
Anonym sa...

Men den här lät god!

Ska göra vid tillfälle;-D

Just nu kör jag GI så det får bli lite senare..

veronnes