Har glömt lägga ut detta som jag lovade innan i veckan...
Väldigt smidigt om man vill göra dessa kakor!
Till botten behöver du:
8 äggvitor
4 dl socker
400 g sötmandel
Vispa äggvitor till hårt skum.
Tillsätt sockret under vispning.
Mal mandeln och rör i den.
Bred ut smeten på bakplåtspapper i en långpanna.
Smörkrämen:
300 g smör
4 dl florsocker
4 äggulor
4 msk kakao
1 tsk vaniljsocker
Strössel: (valfritt!)
2 dl havregryn
1 dl sötmandel
1 msk sirap
2 msk vatten
Hacka mandeln i små bitar.
Blanda ihop och rosta i ugnen 175 grader, till den får fin färg och känns "torr" ca 20 min.
När kakan svalnat helt, bred smörkrämen över.
Smält 200 g mörk blockchoklad och bred över kakan...
...och sist strössel...
Skär kakan i bitar när den stelnat. Använd gärna varm kniv så att inte chokladen spricker. (Spola under varmvatten...)
5 kommentarer:
Vad goda de ser ut, måste jag testa någon dag =)
/sandra
Ja det verkar lite smidigare än vanliga... gjorde en gång men de blev så otroligt fula så de gick inte att bjuda på:)
/ Alexandra, småland
Ååååh!
Gud vilket smart tips på biskvitillverkning som typ är det godaste jag vet!
Ska testas OMGÅENDE!
Kram
Men den här lät god!
Ska göra vid tillfälle;-D
Just nu kör jag GI så det får bli lite senare..
veronnes
Skicka en kommentar