0-12 bitar
Botten:
100 g smör
150 g digestivekex
150 g chocolate chip cookies
Fyllning:
3 ägg
1,5 dl socker
200 g färskost
3 dl vispgrädde
50 g rostade mandelspån
1 dl nutella (rumstemp)
Garnering:
mandelspån
ev. frukt
Gör så här:
Kläm fast ett bakpapper i botten på en form, ca 24 cm diam med löstagbar botten.
Smält smöret
Smula sönder kex och kakor.
Blanda smulorna med smöret.
Tryck ut blandningen i formen och ställ in i kylen.
Vispa äggulor och socker poröst.
Rör i färskosten.
Vispa grädden och rör i den.
Vispa vitorna till hårt skum.
Rör i vitorna i färskostblandninen tillsammans med den rostade mandeln.
Bred ut hälften av blandningen i formen.
Rngla över ca 0,5 dl av nutellan.
Täck med resten av smeten och ringla över resten av nutellan.
Frys cheesecakes i minst 6 timmar.
Ta ut ur frysen och låt tina i kylen ca 30-40 min före servering.
Dekorera med mandelspån och ev. frukt.
Voilà!
2 kommentarer:
Ja mä!!!:)
Hahaha...får se hur lång tid det tar innan hon ser detta!?...Hahha...
Skicka en kommentar