söndag 28 februari 2010

Chokladtryffelkaka


Detta recept fick jag från Carina, våra bästa grannar för länge sedan...Ni vet, sådana goa grannar som alltid har det man saknar när man ska baka...eller dit barnen knatade när de inte hade något att göra och tyckte det hände mer på andra sidan gatan...och ibland när vi t.o.m hittade vår Emma sovandes i deras dubbelsäng... för där var nästan lika mycket hemma som hemma...det var tider det! =) Nåväl...mycket minne av ett recept! =)

Den blir sååå god, om man är svag för choklad det vill säga! =)

150 gram smör
3 dl socker
1 dl kakao
2 tsk vaniljsocker
2 ägg
2 dl vetemjöl

Tryffel:

1,5 dl vispgrädde
2 msk smör
200 gram mörk choklad
(0,5 dl rostade pinjekärnor)

Gör så här:

Sätt ugnen på 175 grader.
Smält smöret och tag bort från plattan. Rör i socker, kakao och vaniljsocker. Rör ner ett ägg i taget. och till sist mjölet. Bred smeten i en smord och bröad form med löstagbar kant, ca 24 cm i diameter. Grädda i nedre delen av ugnen ca 15 min. Den ska vara lite lös inuti!
Under tiden: koka upp grädde och smör till tryffeln i en kastrull. Ta det från plattan. Hacka chokladen i mindre bitar och låt smälta. Rör runt, och ställ sedan svalt att halvstelna ca 1 tim. Bred tryffeln över kakan, strö ev. pinjenötter över. Låt stå kallt minst 1 tim före servering. Skär i smala bitar och servera med lättvispad grädde...

8 kommentarer:

Helena Ljunggren sa...

Nämen jösses. En sån där kaka hade passat mig perfekt just nu :)

Rebecca/rebeccalagarmat sa...

Åh! den brukar jag också göra. :) Testade en variant på den i förra veckan, men med smak av after eight. Kolla min blogg så får du se!

Såg även din kommentar på Helena Ljunggrens blogg angående muffinsformarna. Åhlens har liknande som jag har köpt. Även de kan du hitta på min blogg. :)

Daniella - BakeCake sa...

Ojoj vad gott det där såg ut! Jätte fin bild! Kram

egoinasmamma.nu sa...

Förbjudet gottis.. :D

mumsfillibaba sa...

Varför är vi kvinnor så svaga för choklad??;)

Filibabba sa...

oj, den ser ju helt underbart god ut!!

egoinasmamma.nu sa...

Är det inte på tiden att du bloggar om något lagligt? Hahaha!
Sv: Jag bor i Landskrona så jag tog tåget till Kristianstad där SR P4 håller till. Du har rätt, jag berättade inte just för att jag inte ville se rädslan i hennes ögon för att jag skulle klappa ihop, då kanske jag verkligen hade gjort det. Som tur är, så gick det bra. Det känns jätteskönt.

Fru Matglad sa...

JO E-M! Förstår precis vad du menar med lagligt...men först lite annat...=)måste läsa på lite bättre!...eller nej, jag vet ju...egentligen...men ska bara...
köpte en fin bok i Malmö...SNART!

Bra gjort, som sagt!