1 pkt jäst (50 g)
50 g smär
2,5 dl mjölk
2,5 dl filmjölk
1 dl sirap
2 tsk salt
ca 10 dl rågsikt
ca 5 dl vetemjöl
1 dl linfrön
Gör så här:
Smula jästen i en bunke.
Smält smöret i en kastrull, tillsätt mjölken och låt bli fingervarmt (37 grader)
Rör ut jästen i spadet.
Tillsätt sirap, salt, filmjölk och linfrön och rör runt. Blanda i mjölet, men spara någon dl till utbakningen.
Låt jäsa i ca 40 min.
Ta upp och knåda till en jämn deg på mjölat bakbord och skär ca 16 delar.
Forma till runda bullar och låt jäsa ca 40 min till på plåten under bakduk.
Sätt in i ugnen på 225 grader, ca 10 min.
Klart!
2 kommentarer:
Det är elakt att blogga om bakverk! ;D
Em: Bulliga bakar, bulliga bakverk ? Förstår inte...det var det där med blond du vet...;)
Skicka en kommentar