torsdag 24 december 2009

Ägg- & Räkgratäng


Hårdkoka ägg
Skala räkor (viktigt! för det blir mycket godare än färdigskalade) eller använd kräftstjärtar.
Typ Bechemelsås...dvs vit sås (ganska tjock!)

Koka äggen och skala.
Skala räkorna
Gör såsen (Smält smör i med vetemjöl och rör, späd med mjölk så den inte klumpar) När ni tycker den är fin, i med några matskedar vispgrädde, ger en extra god smak...Tips för er som kör LCHF: skippa mjölet och använd bara grädde...
Krydda med cayennepeppar och salt!

Skiva sönder äggen i en form, i med de skalade räkorna, och ös den färdiga såsen över.
Skär bitar av vitt bröd och strö över. Smält lite smör och ringla över brödbitarna.
Gratinera i ugnen ca 175 grader tills gratängen fått fin färg.
Servera genast. Passar perfekt på julbordet till sill och övrigt!

Smaklig spis!

2 kommentarer:

Malin sa...

Lät ju inte alls fel det här. Sen kan man ju slänga i lite vad man själv känner för också, typ nån god lagrad ost t.ex. :)

Unknown sa...

Det här måste testas! Supergott och verkar enkelt! I like! Kram Gourmetmorsan