onsdag 2 december 2009

Stekta Pilgrimsmusslor med mango & Chilisalsa

4 pers (förrättsportion)

12 pilgrimsmusslor
havssalt
olivolja att steka i

Mango & Chilisalsa

1 mango
1 avocado
1 röd chili
1 vitlöksklyfta
2 salladslök
1 schalottenlök
10 cm gurka
1 msk olivolja
1 tsk havssalt
1 tsk svartpeppar
1 msk flytande honung
2 msk passionsfruktsvinäger

Gör så här:

Skala mangon och skär loss fruktköttet.
Dela och ta ur avocadon.
Skär mango, avocado och gurka i mindre kuber.
Finhacka vitlök, chili och salladslök.
Blanda samman mango, gurka, chili, vitlök, salladslök(inte avocado, den blandar du i sist)
Rör ner olivolja, havssalt, peppar, flytande honung.

Låt stå och dra i ca en halvtimme, blanda i avocadon.

Stek pilgrimsmusslorna ca en minut på varje sida. Salta efter behag.

Fördela musslorna på tallrikar. Häll på ca 3 msk av salsan. Garnera med passionsfruktsvinäger.

Inga kommentarer: