4 pers (förrättsportion)
12 pilgrimsmusslor
havssalt
olivolja att steka i
Mango & Chilisalsa
1 mango
1 avocado
1 röd chili
1 vitlöksklyfta
2 salladslök
1 schalottenlök
10 cm gurka
1 msk olivolja
1 tsk havssalt
1 tsk svartpeppar
1 msk flytande honung
2 msk passionsfruktsvinäger
Gör så här:
Skala mangon och skär loss fruktköttet.
Dela och ta ur avocadon.
Skär mango, avocado och gurka i mindre kuber.
Finhacka vitlök, chili och salladslök.
Blanda samman mango, gurka, chili, vitlök, salladslök(inte avocado, den blandar du i sist)
Rör ner olivolja, havssalt, peppar, flytande honung.
Låt stå och dra i ca en halvtimme, blanda i avocadon.
Stek pilgrimsmusslorna ca en minut på varje sida. Salta efter behag.
Fördela musslorna på tallrikar. Häll på ca 3 msk av salsan. Garnera med passionsfruktsvinäger.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar