Wook är så himla bra, för det går ganska snabbt, det är enkelt och man tar liksom vad man har hemma!
Idag blir det wook på lövbiff. Jag brukar alltid ha som grund i mina "wooker"; strimlad vikål och vitlök förstås!
Idag har jag i lite bambuskott, vanlig gul lök, strinlad paprika och broccoli. Som sagt, man tar bara vad som finns hemma! Det viktiga är ju bara "koktiden" på de olika grönsakerna...tänk på att vitkålen kräver lite längre tid, paprikan skall bara slängas i sekunderna innan.
Jag steker lövbiffen (ta upp i god tid, så de får rumstemepratur innan de läggs i pannan!) Stek på HÖG värme ca 30 sek på varje sida, bara så de får snygg färg. Sedan strimlar man bar köttet innan de skall i wooken.
Hetta upp innan servering och häll på några matskedar kinesisk soya och några matskedar sweetchili sås.
Servera med chilisås eller cremefraiche chili! (creme fraiche+vitlök+chili sås)
Bon App!
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar