tisdag 15 december 2009

Mintchokladsemifreddo


1 form, 8 portioner
4 ägg
1 färsk vaniljstång
1 dl strösocker
2 dl vispgrädde
2 dl tjock grekisk yoghurt 10%
200 g mörk kvalitetschoklad 70%
12 droppar apotekets pepparmyntsolja.

Vit kvalitetschoklad och hallon till servering.

1. Separera äggen (utan att det kommer någon gula i äggvitan)
2. Snitta vaniljstången och skrapa ur fröna.
3. Vispa gulor, hälften av strösockret och vaniljfrön vitt och pösigt i en bunke.
4. Vispa grädden fluffig och vänd samman med grekisk yoghurt.
5. Vispa vitor och resten av sockret till ett vitt skum i en TORR och ren bunke.
6. Bryt chokladen i bitar, smält den i ett vattenbad (ien skål över kokande vatten)
7. Rör ihop äggsmeten med smält choklad, vänd ner gräddyoghurten och vänd sist i de uppvispade vitorna.
8. Smaksätt med pepparmyntsoljan.
9. Fyll en form med smet och ställ in i frysen 3-4 timmar så den är "halvfryst". Semifreddon ska vara mjuk i mitten.
10. Skopa upp glassen i glas, toppa med hyvlad vit choklad och hallon.

1 kommentar:

Boel sa...

Gud så gott! Det vattnas i munnen:)