måndag 26 april 2010

Morotskaka med kokos & glasyr


Låter kanske lite trist...? Men den blev faktiskt goood och så måste den ju vara nyttig...? =)

Du behöver:

3 morötter, ca 200g
1,5 dl kokos
2 ägg
2 dl socker
1 msk kanel
0,5 tsk ingefära
1 tsk vaniljsocker
0,5 tsk bikarbonat
1 tsk bakpulver
2 dl vetemjöl
1 dl matolja

Glasyr:

100 g philadelphiaost
1 dl florsocker

Gör så här:

Riv morötterna.
Vispa ägg och socker.
Blanda med morötter och kokos.
Blanda alla torra ingredienser, och rör sedan ihop allt.
Smöra en form med löstagbara kanter. Strö sedan kokos istället för ströbröd!
Grädda i ugnen ca 45 min i 175 grader.


4 kommentarer:

egoinasmamma.nu sa...

Det är SÅ mumsigt, jag älskar morotskaka, särskilt glasyren.

mumsfillibaba sa...

Jag åt morotskakemuffins idag. Halvfabrikat men ändå god!! Men tror att din var ännu godare. Kokos är ju aldrig fel!!

Hallon & Blåbär sa...

Hehe, instämmer med morötter i kan den ju inte vara annat än nyttig. Ser iaf hur smarrig ut som helst.

Mikaela sa...

Mums, kokos, något nytt det!