fredag 16 april 2010

Cornetto med nötcreme


Så här såg de ut i Buffé...
'

"Gör en strut av folie..."


..."stoppa försiktigt i foliestruten i smördegen..."


..."pensla med uppvispat ägg och florsocker..."


...grädda i 200 grader ca 15 min, låt svalna och spritsa sedan nötcremen. Pudra med florsocker....

8 stycken

1 rulle kyld smördeg (250 g)
1 ägg
2 msk florsocker
2 dl nutella

Till garnering:
florsocker
flingsalt

Gör så här:

Sätt ugnen på 200 grader.
Skär smördegen i 8 rutor, ca 8x8 cm.
Forma varje fyrkant till en strut.
Tryck samman 8 bitar aluminiumfolie och forma till mindre strutar, så de ryms inuti smördegsstrutarna.
Stoppa försiktigt i folien i strutarna och lägg på en bakpappersklädd plåt.
Vispan samman ägg och florsocker och pensla strutarna.
Grädda mitt i ugnen i ca 10-15 min.
Låt strutarna svalna på galler och ta sedan bort folien.
Fyll en spritsspåse med nötcremen och spritsa in fyllningen i strutarna.
Pudra florsocker över strutarna, och lite flingsalt över nötcremen.


2 kommentarer:

mumsfillibaba sa...

Avancerat!! Ser supersmarrigt ut!!

charlotta sa...

vad kul, såg det här receptet i buffé och tyckte att det lät himla krångligt men ack så gott - det ser ju dock inte allt för pilligt ut! smarrigt!

charlotta