måndag 26 april 2010

Grillade Kycklinglårfiléer

Det perfekta kycklingköttet att grilla!
Då eftersom det är lite fett på kycklinglår gör att köttet blir så saftigt och gott.
Gör en marinad och låt köttet ligga ett par timmar.
Man behöver verkligen inte köpa färdiga marinader på påse...hur lätt som helst att göra själv!
Jag tog i denna marinaden:
Matolja
Några droppar Sesamolja
Honung
Lite ketchup svartpeppar (NY!)
Grillkrydda
Chilikrydda
Vitlök och örter krydda
Vitlök

Bara häll allt över kycklingen i en bunke och låt stå. Ju längre desto bättre...=)






Grillade majskolvar är alltid gott till grillat!
Lägg i folie, och lägg på lite smör och flingsalt...




En god kall sås som passar till det mesta:

Creme fraiche
Sweet chilisås
Pressad vitlök

Potatisen jag använde var små delikatesspotatisar som jag bara sköljde, la på en plåt.
Häll på lite rapsolja, strö flingsalt, pressa en viltlöksklyfta och krydda med någon god krydda, ex. grillkrydda och rulla runt potatisarna i blandningen. Sköter sig alldeles självt i ugnen.
Bra va?

5 kommentarer:

Sofie sa...

Gud, vad jag blev hungrig nu då!! Så gott med grillat!! Håller med, varför köpa färdig marinad när det är så enkelt att göra själv?!

egoinasmamma.nu sa...

Låter jättegott! Jag som äter lite "konstigt" låter bli majs och potatis, men tar tzatziki och sallad till istället. ;)

vanilla sky sa...

Låter verkligen jättegott!

Och du, vilken fin blogg du har! både personlig och massa bra recept:) Första gången jag kikar in, men definitivt inte den sista!

Systrarna Yster sa...

Åh grillat är ju så underbart!

Remsan sa...

Grillsäsongen är såå skön! Åh... Jag kan riktigt känna grilldoften... Mums!