12 bitar
100 g kavring
50 g smör
4 gelatinblad
200 g kallrökt lax
0,5 dl hackad gräslök
250 g kesella kvarg
2 dl creme fraiche peppar & vitlök
kaviar eller stenbitsrom till garnering
Gör så här:
Mixa brödet.
Smält smöret och blanda med brödsmulorna.
Tryck ut i botten av en form med löstagbara kanter.
Lägg gelatinbladen i vatten 5 min.
Finhacka laxen.
Blanda lax, kesella, creme fraiche.
Smält gelatinet på svag värme och rör i laxblandningen.
Häll smeten i en form.
Låt stå i kylen minst 4 timmar, gärna över natten.
Klicka ut kaviaren och strö över gräslök.
7 kommentarer:
Trots att man är mätt på allt vad påskmat heter ser denna tårta supersmaskig ut! Ska jag komma ihåg till midsommar eller jul, eller vid annat buffétillfälle:)
Så läckert!
Sv: Ja, det var stort, tycker jag.
Så gott det är med laxtårta, det ser kanon ut!
Sv: Jag är ekonomiansvarig på ett mindre företag, det betyder att jag gör det mesta. :D
Så lekker! Hege
Det ser ut som en toppenrätt. Kanske för midsommar? :=)
Oj sån läcker tårta! Denna bara måste jag härma vid tillfälle! Ser grymt god ut! Tack för inspirerande tips!
Skicka en kommentar