måndag 5 april 2010

Laxtårta

12 bitar

100 g kavring
50 g smör
4 gelatinblad
200 g kallrökt lax
0,5 dl hackad gräslök
250 g kesella kvarg
2 dl creme fraiche peppar & vitlök
kaviar eller stenbitsrom till garnering

Gör så här:

Mixa brödet.
Smält smöret och blanda med brödsmulorna.
Tryck ut i botten av en form med löstagbara kanter.
Lägg gelatinbladen i vatten 5 min.
Finhacka laxen.
Blanda lax, kesella, creme fraiche.
Smält gelatinet på svag värme och rör i laxblandningen.
Häll smeten i en form.
Låt stå i kylen minst 4 timmar, gärna över natten.
Klicka ut kaviaren och strö över gräslök.

7 kommentarer:

Sofie sa...

Trots att man är mätt på allt vad påskmat heter ser denna tårta supersmaskig ut! Ska jag komma ihåg till midsommar eller jul, eller vid annat buffétillfälle:)

egoinasmamma.nu sa...

Så läckert!
Sv: Ja, det var stort, tycker jag.

Helena Ljunggren sa...

Så gott det är med laxtårta, det ser kanon ut!

egoinasmamma.nu sa...

Sv: Jag är ekonomiansvarig på ett mindre företag, det betyder att jag gör det mesta. :D

pepperkverna sa...

Så lekker! Hege

Mikaela sa...

Det ser ut som en toppenrätt. Kanske för midsommar? :=)

Kryddburken sa...

Oj sån läcker tårta! Denna bara måste jag härma vid tillfälle! Ser grymt god ut! Tack för inspirerande tips!