onsdag 7 april 2010

Ullsans köttfärskebab

"Nu ska jag hem och göra köttfärskebab!", sa Ullsan när vi skildes åt efter söndagspromenaden... Vem tror ni var tvungen att testa, direkt? Supergott verkligen! Tack vännen...

Detta behöver man:

Köttfärs
Ägg
Någon krydda som jag inte minns, och inte hade hemma. Ska ta reda på vilken!
Men jag använde grillkrydda, piffi och lite cayenne..
Svar: Kryddan heter "kebab-krydda" eller kan man använda en FÄRDIG kryddblandning från Santa Maria som heter "chevapccicci" (stavas??). Sistnämnda ligger i en påse bland halvfabrikaten..." från Ullsan.

Bakplåtspapper


Lägg ut ett bakplåtspapper och lägg en klick av färsen på den ena halvan.


Lägg över andra halvan av pappret över klicken,
Rulla sedan med bakkaveln så det blir en tunn "platta"..






Vik upp ena sidan på pappret, och lägg ner i stekpannan. Köttet lossnar från pappret när det blir varmt! Smidigt!


När "plattan är genomstekt på båda sidor så lägg på en skärbräda och skär i strimlor.


Verkligen supergott, och enkelt!

4 kommentarer:

mumsfillibaba sa...

Gud, vad gott!! SKa jag verkligen testa. Kan nog gå hem....;)

Ullsan sa...

Kryddan heter "kebab-krydda" eller kan man använda en FÄRDIG kryddblandning från Santa Maria som heter "chevapccicci" (stavas??). Sistnämnda ligger i en påse bland halvfabrikaten...

Anonym sa...

Hej o tack för alla härliga recept. Här kommer ett på Kebabrulle som du gör i ugnen o sen "skaver" av lite halvfrusen o fräser i panna på elden eller hemma. Mums med grönsaker, pitabröd o nån god sås.

Kebabrulle:
2 kg köttfärs
1 påse Aromat
1/4 dl grovmalen svartpeppar.

Linda in köttfärsrullen i folie, lika lång som en långpanna och in i ugnen. 100 grader i 4 timmar.
Hälsn Anita

Helena Ljunggren sa...

Nämen, sicken grej! Det måste absolut testas redan nu till helgen :)