Basrecept muffinsca 12 normalstora Ingredienser 100 g margarin 3/4 dl mjölk 1½ dl Dansukker Rörsocker Strö eller Dansukker Strösocker 2 ägg 1 tsk bakpulver 1½ msk potatismjöl 1 tsk Dansukker Vaniljsocker med äkta vanilj 2½ dl vetemjöl Smaksättning • Tillsätt 0,5 g saffran • 2 msk kakao • 1½ dl hackad choklad • rivet skal från 1 citron • 1½ dl färska eller djupfrysta bär • 2-3 tsk pepparkakskryddor • 1½ dl russin • kaneldoppade äppleklyftor Garnering • doftat Dansukker Florsocker, gör gärna schabloner att lägga på kakan innan du doftar över sockret • glasyr, 2 dl Dansukker Flor med chokladsmak och 1-2 msk vatten, gör fantasifigurer • Dansukker Pärlsocker • med mandel och nötter • en kombination av flera alternativ • Dela dem och fyll dem med grädde, crème fraiche eller fromage samt bär |
Smält margarinet och tillsätt mjölken. Låt allt bli varmt, men kok inte. Vispa upp ägg och socker lätt. Blanda vetemjölet med bakpulver, potatismjöl och vaniljsocker och tillsätt växelvis med mjölkblandningen i äggsmeten. Låt gärna smeten vila i kylskåp över natten, då får du extra toppiga fina muffins. Häll upp i pappersformar på långpanna eller i muffinsplåt. Grädda muffinsen mitt i ugnen i 225° i ca 12 minuter. Tips Gör en överraskningsmuffins. Lägg en liten pralin/godisbit på varje muffins efter halva gräddningstiden. Receptet kommer ifån Dan Sukker. |
söndag 4 april 2010
Minimuffins
Prenumerera på:
Kommentarer till inlägget (Atom)
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar