fredag 19 februari 2010

Ugnsgratinerad hummer

Jag är faktiskt en väldig djurvän...visst ser han väl söt ut...?
Men jag älskar också god mat...lite jobbigt!...
I kväll åt vi ugnsgratinerad hummer alltså. Den blev väldans smarrig måste jag säga.


1 scharlottenlök
1 msk smör
1 dl vitt vin
1 dl hackad svamp
1 dl grädde
1 äggula
salt & pepppar
Ev. idealmjöl el. annan redning

Dela hummern på "längsen"
Ta ur innehållet, även ut klorna. Skär i mindre bitar.
Hacka scharlottenlök och svamp och fräs i smöret.
Häll på vinet och låt koka 5 min så vätskan reduceras.
Häll på grädde och låt koka upp igen.
Konsistensen skall vara ganska fast, så är den väldigt lös och simmig, häll på lite idealmjöl eller redning så konsistensen blir fastare.
När den känns bra, lägg i hummerkött och häll i äggulan och värm försiktigt! Får INTE koka. Rör in den under upprörning.
Fyll det tomma skalet med röran.
Sätt in i ugnen för gratinering på 275 grader övervärme. Skall bara få färg sedan är det klart att serveras!

I morgon en ny delfinal i "mellofestvalen", vem vinner?
Vi har schlagerparty här hemma, och nya bilder från detta utlovas! Så missa inte det! Välkommen tilllbaka!

Min favvo utan att ha hört låten är ALCATZAR =)
Vem är din? Vågar du kommentera???? =)


1 kommentar:

duva sa...

detta ser jätte gott ut ,mums! :-)