måndag 31 maj 2010

Rabarberpaj

De växer så det knakar! Men det gör ju inget...
Någon som har något tips på recept med rabarber? Här blir det ofta

RABARBERPAJ


Smulpajen är ju väldigt enkel att göra, och man gör den på ett litet kick!

ca 500 g rabarber el. knappt 1 l skivad
1-2 msk potatismjöl

150 g smör
2 msk socker
1,5 dl vetemjöl
2 dl havregryn
0,5 dl sirap

Sätt på ugnen på225 grader.
Skiva rabarbern i mindre skivor. Blanda med potatismjölet.
Smält smöret och blanda alla ingredienser i en bunke.
Häll rabarbern i en pajform och fördela bitarna jämnt över formen.
Klicka ut degen jämnt över rabarbern.
Sätt in i ugnen ca 15 min till den fått fin färg.
Servera med vaniljglass och eller vispgrädde...



4 kommentarer:

Sus sa...

Gott!
Mamma gjorde alltid rabarbersaft och kräm.
Rabarberlikör..? Kan man göra det? Marmelad borde ju funka.

Sus sa...

Sv: Inget recept..men jag vet att det var rabarber och citron. Hur gott som helst! Googla =)

monika sa...

Prova med kokos istället för havregryn..de e gott oxå :)

Ha en bra dag

Nena sa...

ojoj vad gott det ser ut, har faktiskt inte bakat till en rabarberpaj annu...men a andra sidan ar jag fortfarande pa diet sa jag fa vanta...ufff!!