söndag 2 maj 2010

Kalvfilé med hot sweet chili salsa

Kalvfilé, så gott!

Det enklaste och smidigaste är att köra med termometer tycker jag. Men eftersom vi bara var två som skulle äta denna kväll skar jag två rejäla bitar av hela filéen, och stoppade resten i frysen. Det där med stektiden när man steker skivor i stekpannan tycker jag är lite lömskt...man vill ju inte att det blir välstekt! ;)

Tillbehör:
Hot sweet chili salsa sås och ugnbakade potatisskivor...

Till såsen behöver du:

Lite matolja
Krossade tomater
Finhackade vitlöksklyftor
En liten gul lök
Hackad eller torkad basilika
Sambal oelek
Honung
Stänk av citronsaft
(Vitlök & Örter krydda)

Fräs lökarna i lite matolja.
Häll i tomaterna och alla kryddor.
Låt småputtra ett litet tag.
Smaken nästan ännu godare dagen efter! Kan serveras kall också.
Tips...gör lite större sats och frys in! Perfekt att bara ta ut och värma nästa gång...

1 kommentar:

Mårtenssons kök sa...

Kalvfilé är ju bara så gott, kan inte mer än hålla med dej på den punkten! Såsen låter ju inte fy skam den heller...