lördag 28 november 2009
Varm chokladganache
12 stycken
150 g mörk blockchoklad
150 g rumsvarmt smör
4 dl socker
2,5 dl mjöl
1,5 dl riven kokos
3 ägg
smör till pensling av formar
1. sätt ugnen på 200 grader
2. Smält chokladen i vattenbad. Tillsätt smöret och låt smälta i chokladen.
3. Blanda socker, mjöl och kokos i en bunke
4. Rör ner äggen och blanda i chokladen.
5. Pensla 12 portionsformar eller helst en muffinsplåt med smör. Häll i smeten.
6. Grädda mitt i ugnen tills ytan är torr, ca 10 min. Den ska vara kladdig inuti!
7. Serveras direkt ljummen, eller värm 1 minut i mikron innan servering.
Servera med glass och en fruktsallad, eller varför inte hallonsås?
Hallonsås:
Smält frusna hallon i en kastrull, häll i lite sirap och låt koka några minuter...