500 g mandelmassa
4 äggvitor
3 dl socker
Smörkräm:
200 g smör
4 äggulor
6 tsk vaniljsocker
4 dl florsocker
päronessence (endast några droppar!)
grön karamellfärg (ta några droppar i taget tills du är nöjd med färgen!)
ca 250g blockchoklad
1. Blanda mandelmassa, äggvitor och socker.
2. Klicka ut små klickar på en plåt, använd smörpapper.
Baka i ugnen ca. 10 min 200 grader.
3. Blanda ihop ingredienserna till smörkrämen.
4. Låt kakorna svalna.
5. Klicka på smörkrämen med en tesked på hälften av de svalnade kakorna.
6. Lägg en kaka uppe på smörkrämen, Ställ kallt, gärna i kylskåp.
7. Smält blockchokladen.
8. Doppa de kalla kakorna til hälften i smält blockchoklad och låt stå kallt till chokladen stelnat.