torsdag 26 november 2009

Fiskgryta


Enkelt snabbt och gott.
Har man inte lite blandad fisk eller fisk över huvudtaget hemma, så köper man denna suveräna blandning från Findus
Scharlottenlök
Gul lök
Vitt vin
Skaldjursfond/Fiskfond
Sparris
Citronpeppar
Grädde

Ris eler pasta som tillbehör



1. Hacka lite scharlottenlök och gul lök i små bitar.
2. Bryn lite smör i en traktörpanna el. gryta och lägg i all lök. Fräs,
3. Häll i lite vitt vin, ca 1 dl till en påse fiskblandning och sparris delade (en sparris i tre delar)
4. Låt puttra ett par minuter.
5. Häll på ca 3 msk skaldjursfond, eller fiskfond
6. Salta och peppra med citronpeppar efter behag...
7. I med fiskblandningen. OBS! Den ska inte koka, bara sjuda ett par minuter.
8. Häll på grädde, efter behag. Smaka!
9. Servera med ris eller pasta. Red av en aning om den ska serveras till pasta, för lite fastare konsistens...Kan även serveras som soppa, men då ska den inte redas!

Inga kommentarer: