måndag 30 november 2009
Kärleksmums
Som i alla Leilas recept, har hon "ekologiska ägg". Jag skriver bara "ägg", så får var och en avgöra om de ska vara ekologiska eller ej.
I långpanna
5 ägg
4 dl strösocker
4,5 dl vetemjöl
3 tsk bakpulver
1 nypa salt
5 msk kakao
2 dl vatten
300 g smör
200 g knäckchoklad, eller 70% mörk choklad
Glasyr
2 dl vispgrädde
2 msk espressokaffe, el starkt vanligt kaffe
200 g mörk choklad 70%
2 dl kokosflingor
1. Sätt ugnen på 200 grader.
2. Vispa ägg och strösocker pösigt.
3. Blanda de torra ingredienserna och vänd försiktigt ner dem i äggsmeten.
4. Tillsätt vatten och smält smör.
5. Klä en 40 x 35 cm långpanna med bakplåtspapperoch häll i smeten.
6. Strö över grovt hackad choklad.
7. Grädda kakan i mitten av ugnen i 10-15 minuter. Den ska vara lite kladdig i mitten.
8. Koka upp vispgrädde, häll i kaffet och låt svalna något.
9. Smält ner finhackad choklad och glasera kakan.
10. Srö över kokos och låt glasyren stelna.
11. Skär kakan i rutor.
Prenumerera på:
Kommentarer till inlägget (Atom)
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar