torsdag 19 november 2009

Hviidehus Hembakade Bröd

  • 3 dl grahamsmjöl
  • 3,5 dl vetemjöl
  • 3/4 dl rågsikt
  • 1,5 dl havregryn
  • 2,5 tsk bikarbonat
  • 0,5 tsk salt
  • 5 dl filmjölk
  • 3/4 dl ljus sirap

    Sätt ugnen på 175 grader.
1. Smörj och bröa en 2-liters form.

2. Blanda grahamsmjöl, vetemjöl, rågsikt, havregryn, bikarbonat och salt i en bunke.

3. Rör ner filmjölk och sirap och arbeta ihop till en kladdig deg.

4. Klicka ner degen i formen och grädda i ca 2 timmar på nedre falsen i ugnen. Täck brödet med aluminiumfolie efter halva tiden.

5. Låt det färdiggräddade brödet vila en stund i formen innan det stjälps upp. Låt svalna på galler under bakduk.


Lycka till med baket!