söndag 20 juni 2010

Smokey Burgers




Grill i kväll igen, och man får ju variera sig en del för att inte tröttna...
Burgare, biffar, kalla det vad ni vill men på färs kan man ju göra hur mycket som helst!

800 g nötfärs
1 ägg
0,5 dl BBQ sås (gärna med lite rökig smak)
salt
peppar
mazzarellaost


Gör en liten fördjupning i en klick av smeten och lägg i lite mozzarella...


...täck igen och platta ut...


På grillen tills de fått fin färg. Jag brukar lägga biffar på en smörad bit folie så fastnar de inte lika lätt...


Kall pastasallad på:

Kokta pastapenne
morötter skurna i stavar, som får koka med de sista minuterna i pastavattnet
creme fraiche och hackad gul lök (som får stå och dra innan i kylen)
toppa med hackad färsk koriander (eller på burk som här om man glömt köpa...)
Smaksätt med sweet chili sås

Tips: Blanda alla ingredienser till såsen och låt stå. Ös sedan över pasta innan servering!



Såsen är den gamla vanliga....

creme fraicke
sweet chili
vitlök

1 kommentar:

Mårtenssons kök sa...

Tack för att du påminde oss om att man kan lägga en hamburgare på grillen oxå... det kommer det att ligga hos oss nån dag denna veckan! Ibland behöver man bli påmind...