söndag 13 mars 2011

Karamelliserad färsk ananas med kokostäcke





Jag köpte en färsk ananas på Maxi i fredags när jag handlade. Ananas är ju god som den är egentligen, och behöver inte pimpas...men nu gjorde jag det, och det blev jättegott!

1 ananas
1 dl strösocker
50 g smör
1 dl kokos
½ dl cironjuice/saft

Skär ananasen i bitar.
Rosta 1 dl kokos i en het stekpanna så den får en gyllenbrun färg.
Häll 1 dl socker i en tjockbottnad kastrull och låt smälta. Häll i ca ½ dl pressad citron eller citronjuice och vänta till sockret lösts upp.
Lägg i 50 gram smör.
Smöra en ugnform och lägg i ananasen.
Häll över sockerblandnngen och ströa över den rostade kokosen.
Sätt in i ugnen på 150 grader ca 15 min.
Ta ut och servera med glass (eller och vispgrädde)
Mumma...

1 kommentar:

Ting sa...

Gud vad gott det lät!