söndag 6 mars 2011

Cheesecakebomb med mango & hallon

I´am back!

Med inspiration av Leila, men mitt alldeles egna recept...

3 ägg
2 dl vispgrädde
125 g mascarpone
1 dl socker
1 msk socker

Garnering:

mango & frysta hallon (finns i frysdisken på Willys)
2-3 digestivekex (krossa)

Gör så här:

Skilj äggulor o vitor.
Vispa vitorna till hårt skum.
Vispa grädden ganska hårt.
Lägg mascarponen i en bunke och vispa i en äggula i taget, tillsätt även vaniljsocker och socker.
Rör ner äggblandningen i grädden och vänd sedan ner den vispade vitan.
Häll i en skålformad bunke och ställ i frysen i 4 timmar. (Håller flera veckor!)
Tag cakes ur frysen, spola kanterna med varmt vatten och ställ upp o ner på ett fat så den lossnar.
Ströa krossade digestivekex över och lägg frukterna längs sidan.
Bon app!

1 kommentar:

Amie sa...

Det där ser galet gott ut!! receptet har nu översatts till engelska och överlämnats till Brian så förhoppningsvis får jag snart reda på hur god den är :D

På tal om cheesecake så gjorde vi en med en botten av krossade chokladhobnobs blandade med smält smör; och topp av mascarpone och mosad banan och lite citronsaft och kolasås, vispat. Lite socker var det nog i också. Inte dumt alls!

Nu ska jag återgå till studierna.... 9 sidor kvar. :S