tisdag 8 mars 2011

Auberginerullar med halloumiost





Detta var riktigt gott enligt mig!
För den som vill äta med lite kolhydrater borde detta recept vara alldeles perfekt!

För ca 4 pers

Bulgur
Buljongtärning
1 pkt halloumiost
1 pkt lufttorkad skinka
1 aubergine
Salt & peppar
soltorkade tomater (ett par stycken)
2 krm basilikakrydda
gratängost

Tomatsås:

1 vitlöksklyfta
1 burk hela tomater
1 gul lök
Salt & peppar

Gör så här:

Sätt ugnen på 226 grader.
Koka bulgur med en buljongtärning.
Skala o hacka lök och vitlök.
Skär halloumi i bitar.
Dela skinkskivorna på hälften (på längsen)
Skiva aubergine i ½ cm tjocka skivor.
Stek aubergineskivorna i lite olja och krydda med salt & peppar, lägg sedan på ett fat.
Lägg en bit halloumi på varje aubergine och en bit soltorkad tomat på toppen, och linda sedan runt skinkan och lägg varje "Rulle" i en ugnssäker form.
Hetta upp en kastrull med lite olja.
Fräs vitlök och lök och häll i tomaterna på burk.
Smaka av med salt, peppar och basilikakrydda.
Häll tomatsåsen över rullarna.
Avsluta med att ströa riven ost över.
Sätt in i ugnen på 225 grader i ca 15 min.
Servera med bulgur.

Bon app!

2 kommentarer:

Remsan sa...

Detta måste jag laga. Jag tycker om alla ingredienser i rätten. Sedan att det blir mindre mängd snabba kolhydrater är ju bara ett plus.

mumsfillibaba sa...

Låter riktigt gott! att det inte är helt onyttigt heller gör ju bara saken bättre!!