måndag 28 mars 2011

Skogens konung med svampsås

Älgskav
Smör
Potatis eller pasta
1 röd eller gul lök
2 vitlöksklyftor
1 ask champinjoner
5 dl creme fraiche
2 tsk senap
2 msk sweet chili
1 msk kinesisk soya
Salt & svartpeppar
Svart vinbärsgelé
Broccoli

Gör så här:

Skala potatis och koka, eller koka pasta.
Bryt broccoli i mindre buketter och lägg i en kastrull med lite salt.
Fräs älgskav och tillsätt vitlök, lök, champinjoner.
Häll i cremefraiche och låt allt puttra i ett par minuter.
Tillsätt chili, senap, soya och smaka av.
Servera med svartvinbärsgelé, broccoli och potatis (eller pastan..)

Betyg klart godkänt här hemma.
Kan erkänna att potatis hade varit godare till, med tanke på gelén, och såsen som blev jättegod!



Inga kommentarer: