lördag 3 december 2011

Kycklingfilé med soltorkade tomater i grädd- & whiskysås

Kyckling i grädd- & whiskysås (4 pers)

1 kg kycklingfilé (bryn kycklingen först)
1 dl soltorkade tomater
Sås:
0,5 dl soja
2 dl vispgrädde
0,5 dl whisky
Lägg kycklingen i en form lägg över soltorkade tomater och häl sedan över såsen
200 grader i cirka 30 min

Potatisbollar:

8 hg mandelpotatis
2 dl purjolök, hackad lite fräst
50 g smör, smält
1,5 dl cheddarost, riven
1 äggula
2 krm viteppar
1 krm salt
Garnera med bladpersilja
Allt blandas och forma små bollar
225 grader i cirka 5-10 min, tills de får lite färg

2 kommentarer:

Anonym sa...

Ska såsen kokas eller blandas ihop innan den hälls över kycklingen ??

Ska potatisarna pressas ???

Låter som ett gott recept annars!

Fröken Dill sa...

Grädd- och whiskysås låter otroligt gott. Måste testas!