måndag 20 september 2010

Passionsfruktspannacotta & Hallonsorbet med basilika

Japp....halv åtta hos mig!

Nu i veckan i Tv programmet "halv åtta hos mig" (för mina vänner som bor i utlandet och aldrig sett det...) var det en tjej som komponerat en hel tre rätters som var helt i min smak...
Bl.a gjorde hon denna desserten som jag fick testa på gästerna som var här i lördags!
Försökskaniner helt enkelt!
Man kanske höjer på ögonbrynen när man hör "basilika i glass"? Men det funkar! Dessutom var det väldigt enkelt att göra.
I programmet gjorde hon creme brulée, lite mer komplicerat än vad jag gjorde. Jag hade lite bråttom, så det blev en pannacotta med passionsfrukt.

Hallonsorbet:

Frysta hallon
Ett par matskedar florsocker
Färska basilikablad (en kruka )
Juice från två apelsiner

Servera direkt!

Ringla smält blockchoklad på ett smörpapper och ställ i frysen.
Tag fram precis till servering och dekorera!


4 kommentarer:

Dansbandsfrun sa...

Så himla läckert!

Mor-Mia sa...

Den här måste jag prova ngn dag!
Låter riktigt god.

Dolly sa...

Tjusigt det blev med chokladen! Det ska jag lägga på minnet :)

Helena Ljunggren sa...

Så himla tjusigt och så läckert!