lördag 11 september 2010

Ingefärsmousse m. punsch


Denna desserten fick vi första gången en nyårsafton.
Alltså, det är INTE äggvita i skalen...det är PUNSCH!!

4 port

4 äggulor (spara skal!)
4 msk socker
1-2 tsk mycket, mycket finhackad syltad ingefära
2 dl grädde
punsch

Gör så här:

Vispa socker och äggulor
Blanda i ingefäran
Vispa grädden
Blanda allt
Häll smeten i fryståliga, gärna lite höga glas typ martiniglas
Sätt ner ett halvt rent äggskal i smeten.
Häll punsch i skalen till serveringen.
Låt stå framme en kvart före servering.

Bon app!

1 kommentar:

Kaksmulan sa...

Åh vad roligt, den här desserten har jag gjort några gånger för måååånga år sedan. Men receptet var för länge sedan glömt men nu kan jag göra den igen ;) Tack! Det är ju rätt festligt det där med att servera punchen i skalen, har haft den på påskfest då med lite gul färg i parfaiten.