Denna desserten fick vi första gången en nyårsafton.
Alltså, det är INTE äggvita i skalen...det är PUNSCH!!
4 port
4 äggulor (spara skal!)
4 msk socker
1-2 tsk mycket, mycket finhackad syltad ingefära
2 dl grädde
punsch
Gör så här:
Vispa socker och äggulor
Blanda i ingefäran
Vispa grädden
Blanda allt
Häll smeten i fryståliga, gärna lite höga glas typ martiniglas
Sätt ner ett halvt rent äggskal i smeten.
Häll punsch i skalen till serveringen.
Låt stå framme en kvart före servering.
Bon app!
1 kommentar:
Åh vad roligt, den här desserten har jag gjort några gånger för måååånga år sedan. Men receptet var för länge sedan glömt men nu kan jag göra den igen ;) Tack! Det är ju rätt festligt det där med att servera punchen i skalen, har haft den på påskfest då med lite gul färg i parfaiten.
Skicka en kommentar