lördag 14 augusti 2010

Chkladtryffeltårta


Detta är en riktig mörk & mäktig chokladskapelse!
Men i små mängder är den väldigt god.

150 gram smör
3 dl socker
1 dl kakao
2 tsk vaniljsocker
2 ägg
2 dl vetemjöl

Tryffel:

1,5 dl vispgrädde
2 msk smör
200 gram mörk choklad

Gör så här:

Smält smöret och tag av kastrullen från plattan.
Rör i socker, kakao vaniljsocker. Rör sedan i ett ägg i taget, sist i med mjölet.
Häll i en smord och bröad form och sätt in i ugnen på 175 grader i ca 20 min. Den ska vara lite lös inuti. Koka upp grädde med smör. Dela chokladen i bitar och låt smälta till en jämn smet. Låt smeten kallna...
När kakan svalnat bred ut smeten över kakan och låt den stelna.
Servera med vispad grädde.


1 kommentar:

mumsfillibaba sa...

Mmmm...den såg riktigt farligt god ut!!