Detta är en riktig mörk & mäktig chokladskapelse!
Men i små mängder är den väldigt god.
150 gram smör
3 dl socker
1 dl kakao
2 tsk vaniljsocker
2 ägg
2 dl vetemjöl
Tryffel:
1,5 dl vispgrädde
2 msk smör
200 gram mörk choklad
Gör så här:
Smält smöret och tag av kastrullen från plattan.
Rör i socker, kakao vaniljsocker. Rör sedan i ett ägg i taget, sist i med mjölet.
Häll i en smord och bröad form och sätt in i ugnen på 175 grader i ca 20 min. Den ska vara lite lös inuti. Koka upp grädde med smör. Dela chokladen i bitar och låt smälta till en jämn smet. Låt smeten kallna...
När kakan svalnat bred ut smeten över kakan och låt den stelna.
Servera med vispad grädde.
1 kommentar:
Mmmm...den såg riktigt farligt god ut!!
Skicka en kommentar