söndag 3 juli 2011

Fläskfilé & Auberginegratäng

Godkänt från övriga..
Allt som behövs till är en god sallad och middagen är fixad!



Fläskfilé & Auberginegratäng

4 pers

2 fläskfiléer
1 aubergine
1 burk champinjoner
2 vitlöksklyftor
1 paprika (valfri färg)
1 gul lök
salt & cayennepeppar
1 dl riven gratängost
3-5 dl grädde
1 dl creme fraiche

Gör så här:

Skiva fläslfiléerna i 1cm tjocka skivor.
Bryn dem någon minut på varje sida o krydda med salt & peppar.
Lägg de stekra filébitarna i en form.
Skiva aubergin i 0,5 cm tjocka skivor.
Ta en ugnsform ca 40x30 cm och lägg ut aubergineskivorna (ca hälften) i botten av formen.
Lägg över de stekta filéskivorna och avsluta med att lägga dit resterande aubergineskivor.
Skiva paprikan och lägg över, häll över champinjonerna och skiva löken och sprid ut allt över gratängen.
Blanda creme fraiche, grädde och pressa i vitlök i en bunke, häll ut över köttet.
Avsluta med att strö över osten och ställ in i ugnen.
Grädda på 200-225 grader i ca 20 min.
Servera med en god sallad!

TIPS!
När salladen är klar; riv lite parmesan över!

God salladsdressing:

2 äggulor
0,5 dl olivolja
3 msk valfri senap
1 stänk vitvinsvinäger
1 finhackad vitlök
Finhackad persilja
Salt & Peppar

Denna vinägrett är supergod till kokta kronärtskocksblad att dippa i! =)

Bilder kommer när som helst, för de ligger i kylen o väntar på att bli tillagade! =)



Inga kommentarer: