söndag 7 augusti 2011

Fläskfilé i ugn med grönsaker

Hej!
Sitter o bläddrar bland mina matbilder som ligger på kameran, bilder som inte hunnits med att ta hand om...
Hittade detta recept på en super enkel fläskfilérätt som jag gör ganska ofta när jag har fläskfiléer liggandes.
Gott & enkelt!



Fläskfillé
Purjolök
Gul lök
Paprika
Champnjoner
Gräddeoya
Sweet chilis
Kinesisk soya
Smör att steka i

Gör så här:

Tag ut köttet ur kylen minst 20 min innan det ska tillagas. Kött skall inte stekas i "kyld" temperatur!
Skär filéen i ca 2 cm tjocka skivor.
Bryn dem någon minut i het stekpanna, salta & peppra och lägg dem sedan i ett ugnssäkert fat.
(OBS! Stek inte för många åt gången, för då blir det en massa vätska i stekpannan och då blir köttet kokt istället för stekt och det vill vi inte!)
Skär grönsakerna och bryn dessa, häll sedan över det stekta köttet.
Blanda grädde, sweet chili och soya i en skål. Salta o peppra en gnutta. Smaka av.
Slå gräddblandningen i formen över grönsakerna o köttet. Det ska typ täcka allt i ugnsformen.
Sätt in i ugnen på ca 175-200 grader i 20 minuter, till dess att köttet är genomstekt.

Voila!
Bon app!

Inga kommentarer: