söndag 15 maj 2011

Cheesecake med kladdkakebotten

Börjar med att be om ursäkt för dessa fula bilder!
Vet inte vad som hände, men de blev faktiskt inte rättvisa..
Men gott var det!
Man gör som man vill, om man vill ha med jordgubbar i smeten, eller man har dem till, hela som garnering. Det gjorde jag..


1

Ingredienser & Gör så här
  • Botten
  • 100 g smör
  • 3 dl socker
  • 2 st ägg
  • 1,5 dl vetemjöl
  • 2 tsk vaniljsocker
  • 4 msk kakao
  • Fyllning
  • 200 g Philadelphiaost
  • 2 dl socker
  • 2 tsk vaniljsocker
  • 3 dl vispgrädde
  • 3 st äggulor
  • 5 st passionsfrukter
  • 2 dl mosade jordgubbar
  • Garnering
  • ca 10 st färska jordgubbar halverade

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 175 grader.

  2. Smörj och bröa formen.

  3. Smält smöret.

  4. Blanda mjöl, socker, kakao och vaniljsocker i en bunke.

  5. Tillsätt det smälta smöret och äggen, ett i taget. Rör om. Häll därefter smeten i formen.

  6. Grädda kakan i mitten av ugnen i ca 12 min. Låt kakan kallna helt, men låt den vara kvar i formen.

  7. Dela passionsfrukterna och gröp ur kärnorna. Pressa ur saften och sila genom en sil.

  8. Mixa jordgubbarna så att de mosas.

  9. Vispa philadelphiaost, socker och vaniljsocker till en slät smet. Rör ner äggulorna, en i taget.

  10. Vispa grädden ganska hårt.

  11. Vänd ner grädde, passionssaft och jordgubbsmos i ostsmeten. Bred ut smeten över botten.

  12. Täck över formen och ställ den i frysen i minst 4 timmar.
    Ta fram tårtan cirka 30 minuter innan servering och garnera med färska skivade jordgubbar.


2 kommentarer:

Sus sa...

Oh men herregud vad gott!

Remsan sa...

Ja, jisses så gott! Botten blir inte för hård i frysen?