fredag 13 januari 2012

Fläskfilé med paprika & sweet chili

Hey alla!
Hoppas ni alla mår bra där ute!
Jag känner mig lite tjatig med det vanliga "tugget" att det inte funnits så mycket tid för stundande tenta...blablabla. Så, jag hoppar det där tugget! ;)
Nåväl nya krafter nya tag! 
Åkte till Maxi för att fylla upp ett ekande kylskåp, utan inhandlingslapp...
Klarade fixa till en middag, som blev helt ok!
Känner lite press nu, då recepten här på bloggen också ekar, liksom mycket annat här i huset...
Gjorde i princip samma grej som det recept jag tidigare lagt ut med räkor (och kyckling för den delen). Gillar man dessa smaker, so why not?




För ca 4 pers:
2 fläskfiléer
ca 3 dl creme fraiche
1 liten paprika
1 dl sweet chili sås
2 vitlöksklyftor
Salt & Peppar

Skär fläskfiléerna i 2 cm tjocka skivor och tryck till lite lätt, så de plattas till.
Låt dem bli rumstempererade innan stekningen! (Tips för bättre kött!)
Bryn lite hastigt på medelstark värme så det får färg.
Lägg i en ugnssäker form.
Blanda creme fraiche, sweetchili och vitlök i en bunke och häll över köttet i formen.
Ställ in i ugnen på ca 200-225 grader i ca 15 min (eller tills den fått lite gyllenfin färg ;)) Tiden beror på hur mycket köttet är förstekt, och tjockleken på köttbitarna. Ofta tar man i för länge, vilket gör köttet torrt, så våga chansa lite ;) Från det man tar ut köttet, fortsätter graderna faktiskt att stiga! De gånger jag lyckats få det perfekt, ja det är en "hiskelig" skillnad på köttet, om man tar bort de där extra minuterna i ugnen (för-att-vara-säker-på-att-det-är-genomstekt-försäkerhets skull...;))

Valfritt tillbehör! (Vi hade klyftpotatis, men pasta tror jag hade blivit bäst till..)



2 kommentarer:

Fröken Dill sa...

Vad gjorde vi innan det fanns Sweet Cilisås. Den är toppen!

Jennys Matblogg sa...

Middagen ser jättegod ut :)