tisdag 1 maj 2012

Rabarber & Hallonpaj!


Till en pajform ca 24 cm i diameter behövs ca:

4 rabarberstjälkar + 2 dl frysta hallon
2 dl havregryn
1,5-2 dl vetemjöl
150 g smält smör
½ dl sirap
4 msk strösocker
1 msk vaniljsocker
1 msk potatismjöl

Gör så här:
Smält smöret i en kastrull.
Blanda i havregryn, vetemjöl, vaniljsocker sirap och blanda runt.
Tärna rabarbern i slantar och lägg tillsammans med de frysta hallonen i en skål.
Strö över 1 msk potatismjöl och 1 msk strösocker och blanda runt.
Häll rabarber och hallon i botten av en pajform.
Fördela havresmeten över rabarbern och hallonen och sätt in i ugnen till den fått lite fin gyllenbrun färg, ca 15 min 175 grader.
Servera med en god vaniljglass, typ SIA vanilj ekologisk...eller hemmagjord!

Bon app!! ;)

Inga kommentarer: